BED & BREAKFAST
'OP KOLDERVEEN'

  • Home
  • De omgeving
  • Nationaal park Weerribben-Wieden

Nationaal park Weerribben-Wieden en Wanneperveen

weerribben wieden drenthe

De Wieden

De Wieden is een meren- en moerasgebied. Vroeger was het een vergraven veengebied. De Wieden heeft ook een belangrijke recreatieve functie, het is een belangrijk watersportgebied.


De meren Belterwijde en Beulakerwijde (ook wel Belterwiede en Beulakerwiede genoemd), maken deel uit van dit natuurgebied. Ergens diep onder het water in de (kleine-) Beulakerwiede liggen de resten van de nederzetting Beulake, waarnaar dit water is vernoemd. Na een grote overstroming in 1825 is het dorpje verdwenen.

 

De Weerribben

Het nationaal park "De Weerribben" is in de afgelopen eeuwen ontstaan door het winnen van turf. ‘Ribben’ zijn smalle stroken land waarop de uitgebaggerde turf te drogen werd gelegd. Na de vervening groeide het open water geleidelijk dicht en bepaalde de rietteelt de aanblik van het landschap. Water overheerst in De Weerribben. Alle planten en dieren die er voorkomen zijn ervan afhankelijk. Die natuurlijke rijkdom is heel bijzonder. 

 

Wanneperveen

Bij Wanneperveen ligt natuurgebied Kiersche Wijde. Via verschillende houten bruggetjes en een lange vlonder door een moerassig bosgedeelte wordt u door alle landschapstypen van de Wieden geleid. Er zijn een aantal vogelkijkschermen met uitzicht op open water.

Nationaal park Weerribben-Wieden impressie


Warning: count(): Parameter must be an array or an object that implements Countable in /var/www/domains/opkolderveen.nl/www/templates/jp-interior/roksprocket/layouts/mosaic/themes/default/index.php on line 19

Bed & Breakfast Op Kolderveen

De B&B ligt aan het fietsknooppuntennetwerk bij knooppunt 25. Over Kolderveen lopen de ANWB fietsroutes Havelterberg en Kolderveen. Ook de LF9 NAP-route loopt over Kolderveen. Verder zijn er uitgebreide wandelmogelijkheden en leuke dorpsommetjes. 

 

Rustig en landelijk gelegen tussen Giethoorn en Havelte is onze B&B een prima uitvalsbasis voor uw korte vakantie.


B&B Op Kolderveen

Marijke van Ramshorst
Kolderveen 25
7948 NG  Nijeveen 
Drenthe, Nederland

+31 6 220 158 16

 


Neem gerust contact met ons op!