• Bed & Breakfast Op Kolderveen

    B&B 
‘Op Kolderveen’ ligt aan een van de oudste straten van Nijeveen en is centraal en landelijk gelegen tussen de natuurgebieden Nationaal Park Weerribben-Wieden, het Dwingelderveld, het Drents-Friese Wold en het Reestdal. Meppel, Steenwijk, Giethoorn en Havelte liggen op fietsafstand.
    Lees meer...
  • 1
kamer1

Kamer 1

Deze ruime, comfortabele kamer bevindt zich op de begane grond en heeft naast een zitje en openslaande deuren naar de tuin en weiland de volgende faciliteiten:

Lees meer..


Kamer 2

Deze ruime kamer op de eerste verdieping heeft onder het schuine dak een aparte zitkamer en u slaapt op de ‘opkamer’. Deze kamer is geschikt voor maximaal 3 personen.

Lees meer..

Op Kolderveen kamer2 3

BED & BREAKFAST
'OP KOLDERVEEN'

 

(Voor de maatregelen ivm het corona-virus: zie 'nieuws')

B&B 
‘Op Kolderveen’ ligt aan een van de oudste straten van Nijeveen en is centraal en landelijk gelegen tussen de natuurgebieden Nationaal Park Weerribben-Wieden, het Dwingelderveld, het Drents-Friese Wold en het Reestdal.
Meppel, Steenwijk, Giethoorn en Havelte liggen op fietsafstand.

Onze B&B heeft 2 ruime zonnige kamers met elk een eigen badkamer met douche, toilet en wastafel. Beide kamers hebben een gezellig zitje en een eettafel met stoelen. Ook is er op elke kamer een Nespresso apparaat en waterkoker aanwezig.
Kamer 1 is op de begane grond en heeft openslaande deuren naar de tuin en een terras.
Kamer 2 is op de eerste verdieping. De tuin en terras zijn niet rechtstreeks bereikbaar maar wel via buitenom.

Onze B&B is met name geschikt voor een verblijf van meerdere nachten maar uiteraard bent u ook welkom voor 1 nacht.

Graag tot ziens 'Op Kolderveen'!kolontbijt

bb op kolderveen

De omgeving

  • 1

Drenthe Hunebedden


Wist je dat hunebedden de oudste monumenten van Nederland zijn? Ze zijn gebouwd door het Trechterbekervolk, van zwerfkeien die in de IJstijd naar Drenthe zijn meegevoerd. Hunebedden hebben geen naam, maar wel een nummer. In Drenthe vind je D1 tot en met D54 (D48 bleek toch geen hunebed en D33 is afgebroken). Binnen een straal van 30 kilometer vind je ze allemaal. Hunebedden zijn grafkamers Het grootste hunebed van Nederland ligt in Borger. Het is een van de weinige hunebedden waar resten van mensen zijn gevonden. Dit hunebed is bijna 23 meter lang. De enorme keien werden op hun plek gezet door boomstammen neer te leggen en de keien daar overheen te rollen. Maar ook op die manier moet het nog een helse klus zijn geweest om een kei van 20.000 kg op haar plek te krijgen!

De hunebeddenwijzer

 

Demo Image
hunebedden havelte drenthe gr
Demo Image

Drenthe Hunebedden


-Wist je dat hunebedden de oudste monumenten van Nederland zijn? Ze zijn gebouwd door het Trechterbekervolk, van zwerfkeien die in de IJstijd naar Drenthe zijn meegevoerd. Hunebedden hebben geen naam, maar wel een nummer. In Drenthe vind je D1 tot en met D54 (D48 bleek toch geen hunebed en D33 is afgebroken). Binnen een straal van 30 kilometer vind je ze allemaal. Hunebedden zijn grafkamers Het grootste hunebed van Nederland ligt in Borger. Het is een van de weinige hunebedden waar resten van mensen zijn gevonden. Dit hunebed is bijna 23 meter lang. De enorme keien werden op hun plek gezet door boomstammen neer te leggen en de keien daar overheen te rollen. Maar ook op die manier moet het nog een helse klus zijn geweest om een kei van 20.000 kg op haar plek te krijgen!

De hunebeddenwijzer

 

Demo Image
hunebedden havelte drenthe gr
Demo Image

Bed & Breakfast Op Kolderveen

De B&B ligt aan het fietsknooppuntennetwerk bij knooppunt 25. Over Kolderveen lopen de ANWB fietsroutes Havelterberg en Kolderveen. Ook de LF9 NAP-route loopt over Kolderveen. Verder zijn er uitgebreide wandelmogelijkheden en leuke dorpsommetjes. 

 

Rustig en landelijk gelegen tussen Giethoorn en Havelte is onze B&B een prima uitvalsbasis voor uw korte vakantie.


B&B Op Kolderveen

Marijke van Ramshorst
Kolderveen 25
7948 NG  Nijeveen 
Drenthe, Nederland

+31 6 220 158 16

 


Neem gerust contact met ons op!