BED & BREAKFAST
'OP KOLDERVEEN'

  • Home
  • The area
  • Steenwijk

Steenwijk

Steenwijk markt

Steenwijk is an old fortified city with ramparts and a pleasant shopping street. Very nice is the Oudheidkamer located on the market. Midweek parties are held on Wednesdays in July and August.

 

Alles over kunststof leert u in het museum Poly Plasticum te vinden bij het NS station.
Het bosgebied van De Woldberg en landgoed De Eese, vlak boven Steenwijk op het hoogste punt in het glooiende landschap, wordt beheerd door Staatsbosbeheer. Vanaf de 24 meter hoge uitkijktoren heeft u een prachtig overzicht over een groot deel van het Steenwijkerlandse landschap. Aan de voet van de toren kunt u wat drinken in het Tuk’s theehuis.

 

De hoogteverschillen, het bos, de lanen en de verschillende landschapselementen - houtwallen en holle weggetjes, graslandjes en een hoogveenvennetje, weilanden en heide - maken dit een afwisselend gebied met een overdadige flora en fauna.

Bed & Breakfast Op Kolderveen

De B&B ligt aan het fietsknooppuntennetwerk bij knooppunt 25. Over Kolderveen lopen de ANWB fietsroutes Havelterberg en Kolderveen. Ook de LF9 NAP-route loopt over Kolderveen. Verder zijn er uitgebreide wandelmogelijkheden en leuke dorpsommetjes. 

 

Rustig en landelijk gelegen tussen Giethoorn en Havelte is onze B&B een prima uitvalsbasis voor uw korte vakantie.


B&B Op Kolderveen

Marijke van Ramshorst
Kolderveen 25
7948 NG  Nijeveen 
Drenthe, Nederland

+31 6 220 158 16

 


Neem gerust contact met ons op!