BED & BREAKFAST
'OP KOLDERVEEN'

  • Home
  • The area
  • National park Weerribben-Wieden

National park Weerribben-Wieden and Wanneperveen

weerribben wieden drenthe

De Wieden

De Wieden is a lake and wetland area. It used to be an excavated peat area. De Wieden also has an important recreational function, it is an important water sports area.The lakes Belterwijde and Beulakerwijde (also called Belterwiede and Beulakerwiede) are part of this nature reserve.

 

Somewhere deep under the water in the (small) Beulakerwiede are the remains of the settlement Beulake, after which this water is named. The village disappeared after a major flood in 1825.

 

De Weerribben

Het nationaal park "De Weerribben" is in de afgelopen eeuwen ontstaan door het winnen van turf. ‘Ribben’ zijn smalle stroken land waarop de uitgebaggerde turf te drogen werd gelegd. Na de vervening groeide het open water geleidelijk dicht en bepaalde de rietteelt de aanblik van het landschap. Water overheerst in De Weerribben. Alle planten en dieren die er voorkomen zijn ervan afhankelijk. Die natuurlijke rijkdom is heel bijzonder. 

 

Wanneperveen

Bij Wanneperveen ligt natuurgebied Kiersche Wijde. Via verschillende houten bruggetjes en een lange vlonder door een moerassig bosgedeelte wordt u door alle landschapstypen van de Wieden geleid. Er zijn een aantal vogelkijkschermen met uitzicht op open water.

Bed & Breakfast Op Kolderveen

De B&B ligt aan het fietsknooppuntennetwerk bij knooppunt 25. Over Kolderveen lopen de ANWB fietsroutes Havelterberg en Kolderveen. Ook de LF9 NAP-route loopt over Kolderveen. Verder zijn er uitgebreide wandelmogelijkheden en leuke dorpsommetjes. 

 

Rustig en landelijk gelegen tussen Giethoorn en Havelte is onze B&B een prima uitvalsbasis voor uw korte vakantie.


B&B Op Kolderveen

Marijke van Ramshorst
Kolderveen 25
7948 NG  Nijeveen 
Drenthe, Nederland

+31 6 220 158 16

 


Neem gerust contact met ons op!